endkcn

CaoHeJing Innovation Incubator

Shanghai/ Kina

Areal/ 1.977 m²
Status/ Opført 2014- 2016
Bygherre/ CaoHeJing High Tech Park
Lokal arkitekt/ UDG
Ingeniør/ UDG

I 2014 fik vi til opgave af CaoHeJing at transformere en eksisterende kontorbygning i Shanghai til et innovativt inkubator-projekt for Hi-Tech opstartsvirksomheder. Vores designforslag har været at beklæde og forene den eksisterende facade i pudset beton med et bølgeformet og perforeret polyester pulverlakeret aluminiums materiale. Facadekonceptet giver mulighed for et enkelt og rent udtryk, hvor åbninger inden i og bag den perforerede aluminium giver skygge til arbejdspladserne og optimerer samtidig både udsigt og dagslys.

Projektet er beliggende i Caohejing High Tech Park, Shanghai's "Silicon Valley", hvor det har til formål at hjælpe og støtte lokale opstartsvirksomheder og indgår som pilotprojekt i en række af kontorfællesskaber på området, som ejes af bygherren.

Facaden gør det muligt dels at øge mængden af isolering, og dels at integrere tilgangen til nye og eksisterende faciliteter uden det kan ses udefra.

En anden vigtig designstrategi har været at åbne den eksisterende dybe bygning op, og der er skabt et nyt atrium gennem midten af bygningen, som sikrer udsyn og bedre dagslysforhold.

Det nye atrium er hjertet i projektet og skaber nye muligheder for samarbejder og visuelle forbindelser.

Sammen med det ændrede flow i bygningen tilbyder atriet også små opholdsrum, en café, frithængende mødelokaler og adgang til grønne terrasser udenfor.

Bygningen er udsmykket med et vægmaleri dedikeret til stedet af den Shanghai baserede graffiti kunstner, The Orange Blowfish.

lignende projekter/