endkcn

CaoHeJing Guigu Creative Headquarters

Shanghai/ Kina

Areal/ Brutto areal 12.187 m²
Status/ Byggeperiode 2017 – 2020
Bygherre/ CaoHeJing High Tech Park
Landskabsarkitekt/ Schmidt Hammer Lassen Architects
Lokal arkitekt/ UDG
Ingeniør/ UDG
Illustrationer/ Schmidt Hammer Lassen Architects/ Beauty & The Bit

Projektet er udviklet af det regeringsstøttede CaoHeJing Hi-Tech Park og skal fungere som CaoHeJings innovations platform. Det nye center støtter og hjælper højteknologiske virksomheder, og skal forbinde lokale og udenlandske universitetsstuderende og virksomheder samt fungere som en accelerator for ny teknologi i Kina. Projektet er det tredje samarbejde mellem Schmidt Hammer Lassen og CaoHeJing og forventes færdigbygget i 2020.

Det nye CaoHeJing Guigu Creative Headquarters er beliggende i ​​Shanghai Caohejing Hi-Tech Park, en statslig økonomisk og teknologisk udviklingszone, der dækker et område på 14,5 km2 syd for det centrale Shanghai og er hjemsted for ca. 1200 indenlandske og udenlandske højteknologiske virksomheder.

Projektet består af tre volumener delt af to udvendige anlagte terrasser, der indeholder fælles møde- og supportfunktioner.

The two upper volumes contain divisible incubator studio space while the lower volume contains the main lobby, exhibition and event space and a coffee bar.

Volumenerne er forskudt for at skabe en kombination af eksponerede og skyggefulde ydre rum, som kan anvendes på forskellige tidspunkter af året i Shanghai's variable vejrforhold.

Ved at gøre dette skaber vi en direkte forbindelse til det ydre grønne rum for de brugere, der vil være i bygningen gennem hele året.

lignende projekter/